ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ – 3ο Γυμνάσιο

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ-2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ+3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εγώ κι Εσύ ΜΑΖΙ: Εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο το σχολείο μας συνεργάστηκε με το 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου υλοποιώντας μέρος του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Εγώ κι Εσύ μαζί: Εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» . Έτσι, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 φιλοξενήσαμε αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου . Στη συνάντηση αυτή οι μαθητές/τριες του τμήματος Β3 του σχολείου μας παρουσίασαν μια συλλογή από προσωπικές και ομαδικές τους δημιουργίες (σε padlet) σχετικές με το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι δημιουργίες αυτές έδωσαν αφορμή για συζήτηση με τους μαθητές του Γυμνασίου, την οποία συντόνισε η καθηγήτρια Μ. Πέππα. Η συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση και στο τέλος, αφού σχηματίστηκαν μικρές ομάδες εργασίας, πρόσθεσαν στο padlet συνθήματα αντιρατσιστικά και εικόνες σχετικές από το διαδίκτυο.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Β3 καθώς και τη φιλόλογό τους κ.Πέππα για τη συμβολή τους στην επιτυχία της παραπάνω δράσης. https://padlet.com/mapeppa/stop-racism-fbrbowppj2p444t7

Αφήστε μια απάντηση