“Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας 2022-2023” – Μεγάλη διάκριση

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 2ου ΓΕΛ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Η Δ/νση , ο Σύλλογος Διδασκόντων και ολόκληρη η σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Αγ.Νικολάου συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες Κερούλη Μιχαέλα-Μαρία, Κοκολάκη Μαρία, Μαγούλη Μαρία, Τσαπάκη Ζωή και Χαβάκη Κορίνα για την επιτυχία τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας» που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Μη-Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Άφιξις». Ο σκοπός του προγράμματος «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας» είναι η προώθηση της ρητορείας και της επιχειρηματολογίας σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου. Οι συμμετέχοντες/ουσες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και τη βασική λειτουργία του δικαστηρίου, τους ρόλους κάθε προσώπου κατά τη διάρκεια μιας δίκης, αλλά και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως είναι η επιχειρηματολογία, η διαχείριση του χρόνου, η ομαδικότητα και ο προφορικός λόγος, η κριτική ικανότητα και η πειθώ.

Οι μαθητές/ τριες αναλαμβάνουν ρόλους δικηγόρων, μαρτύρων, δικαστών, εισαγγελέων και ενόρκων, και συναγωνίζονται σε δίκες που πραγματεύονται αμφιλεγόμενα ζητήματα με βάση πραγματικές υποθέσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία τους. Με αυτό τον τρόπο μυούνται στην έννοια της απονομής της δικαιοσύνης, στο διάλογο και στην αποφυγή απόλυτων θέσεων.

Οι μαθήτριές μας το Σάββατο 11 Μαρτίου πήραν μέρος στον προκριματικό γύρο με το όνομα «Το αγορεύειν εστί φιλοσοφειν», πήραν την 5η θέση ανάμεσα σε 30 ομάδες σχολείων (κυρίως ιδιωτικά και πρότυπα) και προκρίθηκαν στον τελικό που θα γίνει στις 18,19 Μαρτίου στην Αθήνα.

Τους ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον τελικό γύρο της Αθήνας αλλά και σε κάθε τους στόχο!!!

Αφήστε μια απάντηση